Kotitalousvähennys

Kattoremontit ja ulkoverhousremontit kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, vuonna 2017 kotitalousvähennys on 50 % työn osuudesta. Vuonna 2017 kotitalousvähennyksen osuus on 2400 euroa henkilöä kohden, joten puolisot voivat saada kotitalousvähennystä yhteensä 4800 euroa. Jos lapsi osallistuu remontin kustannuksiin, etu on yhteensä 7200 euroa. Omavastuu on 100 euroa / henkilö.

Peimetin kanssa tekemästäsi tilaussopimuksen kokonaiskustannuksesta on 40-60% työtä. Työmaan valmistuttua Kattokumppanisi Peimet Oy toimittaa asiakkaalle esitäytetyn kotitalousvähennyskaavakkeen.

Kotitalousvähennykseen oikeutetut henkilöt osallistuvat työn kustannuksiin, työ on tehtävä joko maksajan omassa tai hänen vanhempiensa asunnossa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Vanhempiin ja appi- ja isovanhempiin rinnastetaan myös heidän puolisonsa.

Kotitalousvähennyksen voi lunastaa

A. veroprosentin lasku loppuvuodeksi:
veroprosenttia lasketaan sovittu määrä loppuvuodeksi, kunnes käytettävissä oleva veroetu on hyödynnetty. Esimerkiksi veroprosentti laskee nollaan, kunnes verohyöty on saavutettu

B. lunastus veronpalautuksissa:
veroetu hyödynnetään seuraavissa veronpalautuksissa esim. 2400 euroa suurempana palautuksena

JiPS-mainos Webtalo | Internet sivut, kotisivut, verkkosivut, web-sivut - Sivuston huollot ja ylläpito