Mistä tietää, tarvitseeko kattoremonttia?
Onko katto yli 30 vuotta vanha, onko siinä halkeamia, onko katolla haitallista likaa ja kasvustoa, puuttuuko aluskate, onko sisäilma huonontunut, onko sisällä ummehtunut haju? Mikäli vastaat näihin kysymyksiin kyllä, tarvitset ehkä kattoremonttia. Kattokumppanisi kertoo, onko taloosi tehtävä katon kunnostus vai uusiminen.
Voiko ulkovuorauksen uusia ilman rakennuslupaa?
Rakennuslupaa et tarvitse, tarkista kuitenkin kuntakohtaiset rakennusmääräykset. Rajoituksia saattaa olla esim. ulkovuorausmateriaalissa tai -värissä sekä kaltevuudessa.
Miten projekti etenee ja kauanko siinä menee?
Teemme ensin huolellisen kohdetarkastuksen, tarjouslaskelman ja työaika-arvion. Toteutamme urakan sopimuksen mukaan, huolehdimme työmaan siisteydestä ja rakennusjätteiden kierrätyksestä. Luovutamme valmiin työn ammattiylpeydellä, vaiheittain dokumentoituna. Asiakas saa kirjallisen takuun sekä kotitalouksiin tehdystä työstä veroedun.
Miten valitsen oikean katemateriaalin?
Huomioi talon arkkitehtuuri ja luonne. Moderni tai perinteinen talo kaipaa erilaisen tyylin. Tasakatto pitää erityisen hyvin tiivistää kun taas harjakattoon sopii useampi katemateriaali. Jos haluat vaihtaa vanhan bitumikatteen tiilikatoksi, talon rakenteiden pitää kestää uuden katon paino. Peltikatto on helppohoitoinen mutta äänekkäämpi, tiilikatto on pitkäikäinen mutta eristää esim. sateen ropinaa. Autamme aina valinnassa!
Mitä työmaalla pitää huomioida?
- Varmista esteetön pääsy talon ulkoseinien vierustoille ja kattopinnoille
- Suojaa tai poista istutukset ja pihakoristeet työalueelta
- Varaa ulkosähköpiste 12A-16A pistorasia asentajia varten
- Merkitse selkeästi piha-alueelle puu-ja katetavaran toimituspaikka tai varaudu ohjeistamaan purkupaikka tavaran saapuessa. Toimitus tapahtuu 1-2 vkoa ennen työn aloittamista.
- Kerro asentajille piha-alueen muista järjestelyistä kuten kierrätys- ja jätepisteiden sijoituksesta
- Tiedota naapurustoa remontin aikaisesta ääni-ja liikennehaitasta